torsdag 7 april 2016

Nytt från Ajvide

I veckan såg jag förresten att John Ajvide Lindqvist kommer med en ny novellsamling! Så här snygg. Själv har jag fortfarande inte läst vare sig Pappersväggar eller Låt de gamla drömmarna dö. Jag är helt enkelt hopplös på att läsa noveller! Ändå vill jag ju så gärna - särskilt skräck passar så bra i novellform, tycker jag. Gillar ni att läsa noveller?


11 kommentarer:

 1. Jag brukar ha svårt för noveller, förutom just skräcknoveller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, skräck passar ovanligt bra i kortformat, tycker jag med :D

   Radera
 2. Jag gillar att läsa noveller när jag är mellan böcker. Det blir ungefär som när man äter en stor meny och så kommer det in mellanrätter ibland, för att man ska rensa smaklökarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra liknelse! Jag förstår hur du menar - jag läser ofta ungdomsböcker mellan lite tyngre grejer för att få andrum och rensa systemet lite. Kanske dags att göra det med noveller istället....

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Du MÅSTE läsa Pappersväggar! Evig Kärlek är bland det obehagligaste jag läst; slutet ger mig rysningar bara jag tänker på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Jag ska verkligen försöka bli bättre på att läsa noveller... och Pappersväggar står ju i hyllan så det är bara att börja!

   Radera
 5. "Majken" är höjdaren bland novellerna i Pappersväggar. Men bäst av alla novellsamlingar är Den azurblå stäppen av Solochov! Den brukar dessutom gå att hitta på antikvariat till ett hygglo pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog att försöka läsa mer noveller till sommaren märker jag! Tack för tipsen :)

   Radera
 6. Jag känner ofta ett litet motstånd innan jag börjar läsa en roman. Sen försvinner ju det rätt snabbt. I en novellsamling infinner sig det där motståndet vid varje novell - det tar ofta flera år för mig att läsa klart en novellsamling (de jag äger i alla fall, låneböcker får man ju klämma innan lånetiden går ut även om det är novellsamlingar).

  Pontus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen mig i det du skriver! Det är lite samma för mig, och en av anledningarna till att jag läser så få noveller.

   Radera