onsdag 20 april 2016

Dags för en liten klassiker

Jag har läst så mycket på engelska de sista månaderna att jag kände för att ge mig på något på svenska. Nu har jag nyss börjat på Frukost på Tiffany's av Truman Capote, som väl egentligen är mer känd som film, men som jag ändå gärna vill läsa. Vad läser ni?


6 kommentarer:

 1. Hela härligheten av Margaret Mazzantini just nu :) Sen ska jag börja på Sthlm delete av Jens Lapidus :)

  SvaraRadera
 2. "Jhon Finkelman" av Jack London. Ganska bra uppgörelse med författarens alkoholmissbruk (dock mest intressant om man vill veta mer om gamle Jack som person än som berättelse i sig). Sen blir det "det nya livet" av Isak Babel

  SvaraRadera
  Svar
  1. John Finkelman har jag börjat på en gång när jag var yngre, men den var nog lite för svår för mig just då. Du kör vidare med vår gamle Jack märker jag! Imponerande, snart måste du vara igenom hela bibliografin?

   Radera
  2. Du.. gubben vräkte inte ut sig lite trotts sin tidiga bortgång. Men det här var nog den sista av dem jag har, och då har Jack en hel hylla för sig själv.

   Men det är en författare man läser i omgångar. Jag är glad att jag gjorde ett ryck och läste klart de som haltat efter, men jag kommer nog vänta lite med att jaga ner ev. missade berättelser (även om "the road" var en positiv överraskning).

   Nu när Babel är tuggad är det nog dags för något från den senare delen av 1900-talet... :P

   Radera
  3. Haha, det har du banne mig rätt i. Måste skärpa mig och läsa mer av honom, men har en känsla av att jag nog tycker bäst om hans vildmarksskildringar. Men jag har skrivit ned några av de som du tipsat om och ska läsa någon gång i framtiden! :)

   Radera