fredag 22 maj 2015

Helger är för filmer

Den senaste tiden har jag läst ganska många böcker som också blivit film, och listan på filmatiseringar jag vill se har blivit ganska lång. Till att börja med är det förstås de två Stephen King-filmerna Jurtjyrkogården och Dolores Claiborne. Den senare har jag sett och tycker ganska bra om, men jag har faktiskt missat Jurtjyrkogården. Det hade varit kul att se den, även om jag fått höra att det är en riktig b-skräckis.

Ett hem vid världens ände av Michael Cunningham finns också som film, och även om den inte verkar särskilt bra hade det varit roligt att se den. Så har vi ju böcker från så långt tillbaka som i julas - jag har aldrig sett I Know What You Did Last Summer, och den är ju lite kultförklarad vid det här laget. Just nu läser jag dessutom Vild som gick på bio så sent som i våras.

Det är alltså som upplagt för en riktig filmhelg. Brukar ni se filmer baserade på böckerna ni läser? Har ni sett någon av de här och kan säga om jag borde låta bli...?


2 kommentarer:

  1. Vild gillade jag ju som film :). Nån gång kanske jag borde se om Jurtjyrkogården, nu när jag är äldre. Då kanske den släpper sitt skräckgrepp om mitt hjärta :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Jag är lite spänd på att se den ändå, men jag har en känsla av att den kommer kännas ganska daterad... Vild ska jag definitivt ta och se när jag är klar med boken - det ser jag riktigt fram emot!

      Radera