fredag 1 maj 2015

Bokröra

Så var det första maj! Det betyder att jag har bytt ut Månadens favoritbok i spalten till höger. Maj månads bok blir Den gamle och havet av Ernest Hemingway, som jag läste för första gången förra sommaren och verkligen föll för. Den har blivit en riktig sommarbok för mig. Vad har ni för relation till Hemingway?

Dessutom passade jag på att rensa min bokhylla igår. Jag skulle göra plats för mina nya Stephen King-böcker och insåg att de verkligen inte fick plats utan att jag möblerade om hela hyllan. Jag kompromissade och rensade ut lite av de böcker jag aldrig kommer att läsa eller som jag har dubbelt av, och då såg min säng ut så här. Så nu har jag en hög som ska iväg till Röda Korset och flörta till sig nya läsare. Brukar ni städa era bokhyllor ibland eller låter ni dem bre ut sig hur mycket de vill?


2 kommentarer:

 1. Hemingway försökte jag läsa under gymnasiet, det gick inte bra. Har inte tagit upp bekantskapen efteråt heller. Kanske jag borde det?

  Under påsk rensade jag mina hyllor, det var dags eftersom föregående rensning var när vi flyttade in. Jag brukar ge bort till den som vill ha, har några romanceläsande vänner som tacksamt tog emot en bunt var :-). Resten bar jag till jobbets bokrum. Någon bokbegränsning måste jag ha, annars skulle vi inte få plats att bo i huset alls :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har visserligen bara läst Den gamle och havet, men den är så kort att jag definitivt tycker den förtjänar en chans!

   Haha, samma här! Det är skönt att de iallafall kan få en andra chans.

   Radera