fredag 1 juli 2016

Tjena juli

Juni gick verkligen fort! Men så har jag också hunnit med en hel del; jag har avslutat mitt första läsår på Göteborgs universitet, med allt vad det inneburit, och så har jag flyttat tillbaka hem från England och börjat jobba igen.

Plugget tyngde ner första delen av månaden, men sen jag kom hem har jag läst fyra romaner och en novell - inte dåligt, tycker jag ändå. I juli lär det bli ännu mer läsa av, särskilt eftersom jag ska utomlands i en vecka och måste ha något att läsa både på flyget och på stranden. Jag funderar på att ta med mig Chimamanda Ngozi Adichies Americanah, som är tjock nog att räcka hela veckan.

Månadens favorit för juli månad blir Vykort från ingenmansland av Aidan Chambers, en ungdomsbok som jag tyckte väldigt mycket om.

Vad planerar ni att läsa i juli?

6 kommentarer:

 1. För tillfället en faktabok om Sverige kring sekelskiftet 1900. En dramatisk tid inser jag nu. Utvandring, Strindbergsfejd, skilsmässa Norge - Sverige, kamp för rösträtt. Läser långsamt och försöker memorera viktiga händelse/årtal. Därefter får det nog bli kåserier av Stefan Andhé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra idé att läsa något lättsamt efter en så faktaspäckad bok! :)

   Radera
 2. Tredje juli sommarpratade Tom Malmquist, jag tänkte att det kanske passade med att du börjat läsa den boken.
  Dessutom börjar Crash Course ny litteraturmodul nästa vecka.

  För mig själv har livet tagit en oväntad vändning, har därför några veckor på mig att lära mig så mycket om högstadiets MA/NO-kurser som det bara går. Skam den som ger sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste faktiskt inte om det förrän jag såg en krönika i lokaltidningen om det! Märkligt passande.

   Crash Course är fantastiskt, måste verkligen se till att se det.

   Ojdå, det låter spännande (fastän jag avskydde både MA och NO). Vad är det för kul du halkat in på?

   Radera
  2. Sökte jobb, fick ej jobbet. Blev uppringd av en rektor som undrade om jag istället kunde tänka mig en lärartjänst eftersom jag läst matematik. Saknar dock några vidare NO-kunskaper..

   Radera
  3. Men nej vad roligt! Stort lycka till :) Det kommer säkert gå vägen :D

   Radera