torsdag 27 augusti 2015

Sånt här gillar vi

Det har varit lite tyst på bloggen, eller åtminstone känns det så. Jag är i Göteborg och bor på vandrarhem tills jag hittar någonstans att bo permanent, och går på introduktionsaktiviteter om dagarna. Tid att läsa har jag inte direkt haft - jag är helt slut varje kväll. Men kolla vad vandrarhemmet har! En bokbytarhylla (två till och med)! Jag har spanat in den lite, och hittade Himlen har inga favoriter av E.M. Remarque som jag plockade ned. Har ni hittat någon bokbytarhylla någon gång? Använde ni er av den?


6 kommentarer:

 1. Berätta gärna om Remarque lyckats få till en bra bok. Karln har ju skrivit en hel del, men är annat än "västfronten" värt att läsa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst två böcker av Remarque - förutom På västfronten intet nytt har jag läst Tid att älska dags att dö, men tyvärr tyckte jag inte alls att den höll samma standard. Risken är ju att det är samma sak med Himlen får vänta...
   Recension av Tid att älska dags att dö finns här: http://book-sessed.blogspot.se/2014/03/recension-tid-att-alska-dags-att-do-av.html

   Radera
 2. Tackar. Bra recension! Får hålla tummarna för att han hade en topp i sina yngre dagar då, och invänta nästa redovisning av den nämna "himlen".

  Lästips inför höstens förkylningar: "Stilla flyter don" av Michail Sjolochov (om du inte redan tuggat dig igenom den). Helt lysande boksvit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himlen har inga favoriter, heter den förstås... min hjärna är mos. Stilla flyter don ska jag minnas! Funderar ju på att lära mig ryska på den här utbildningen, så lite mer rysk litteratur vore inte fel att börja med! (Sjolochov låter ju åtminstone rysk).

   Radera
  2. Jupp, det är Ryskt. Men ska du lära dig språket först kanske det är bättre att börja med hans novellsamling "Den azurblå stäppen" (antar att den heter typ samma på ryska). Ambitiös plan;)

   Radera
  3. Haha, får nog börja med pekböcker har jag en känsla av!

   Radera