måndag 21 september 2015

Seg dag med läxor och Tim Tharp

Idag måste jag erkänna att jag mest legat i sängen. Till och med pluggandet har jag gjort i vågrätt läge. Och så har jag börjat läsa The Spectacular Now av Tim Tharp, i väntan på att Adlibris ska leverera mitt paket med böcker som är aktuella på Bokmässan (jo, jag köpte dem). Vad läser ni?


8 kommentarer:

 1. Det är uppenbarligen en bra dag för att ligga i soffan å läsa. Här är det "Martin Eden" av Jack London. Bra men sorglig då den ska vara ganska så självbiografisk. Placerar den i mitten avJL:S omfattande författarskap, men är det JL så ska det läsas (förr eller senare)

  Trist nog får man ingen bokmässa själv i år:P. Brukar vara riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Martin Eden försökte jag mig på en gång i min ungdom höll jag på att säga - nä men högstadiet tror jag. Skulle vara intressant att återkomma till den nu. London är en av mina favoriter med :)

   Radera
  2. London är väldigt ojämn, men så skrev han också mycket på kort tid. Det han har gjort som är riktigt bra är dock bland det bästa jag har i hyllan. Just "Martin Eden" är kanske mer spännande när man vet att det handlar om honom själv, så ge den ett försök till;).

   Mina favoriter: Avgrundens folk, Järnhälen, Skriet från vildmarken/varghunden. Bland novellerna är "glödande kol" och "Kärlek till livet" texter jag har ett särskilt gott minne av. Kul med fler London-entusiaster:)

   Radera
  3. Jag har en soft spot för honom, eftersom Skriet från vildmarken är en av mina absoluta favoritböcker, och en av de böcker som jag läst allra flest gånger. Jag älskar den. Varghunden gillar jag också, men inte riktigt lika mycket. Varg-Larsen var jag inte lika förtjust i även om den hade sina stunder. Avgrundens folk och Järnhälen ska jag lägga på minnet! Tack!

   Bland novellerna har jag bara läst två, men de var å andra sidan otroligt bra båda två - Att göra upp eld och Månansiktet. Det flyter omkring en recension av dem här på bloggen om du vill veta mer om dem: http://book-sessed.blogspot.se/2012/04/veckans-recension-att-gora-upp.html

   Radera
  4. Bra recension av "göra upp eld"! London är verkligen en mästare när det gäller att skildra den inre kampen för överlevnad. Först den yttre miljön som prövar en, och så den lika viktiga inre viljan att fortsätta.

   Månansiktet har jag ju i min hyllmeter London, så nu blir det omedelbar läsning!

   Här kommer ett filmtips: Sibir Monamour (Slava Ross). Han gillar också London, vilket märks på filmen. Finns på nätet med bra subs (är nog tyvärr omöjlig att köpa)

   http://www.imdb.com/title/tt1823202/?ref_=fn_al_tt_2

   Radera
  5. Tack! Jag hoppas att du gillar Månansiktet :)

   Och tack för filmtipset också, det ska jag kolla upp!

   Radera
 2. Jag har också spenderat största delen av dagen i soffan. Började nyss på Etthundra mil av Jojo Moyes, ska bli spännande efter att så många har snackat om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört mycket bra om Moyes! Spännande :)

   Radera