lördag 12 september 2015

Första antikvariatsbesöket i Gbg

På mina (nu oräkneliga) spårvagnsturer fram och tillbaka genom Göteborg har jag sett att här finns flera antikvariat som ser fantastiskt spännande ut. Idag besökte jag äntligen ett som ligger i Haga - dock glömde jag i min glädje bort att kolla vad det hette.

Hur som helst var det litet men fint och innehavaren var urtrevlig, som antikvarieinnehavare tenderar att vara. Jag köpte iallafall Ett rum med utsikt av E.M. Forster. Jag har ju läst hans Maurice förut, som jag tyckte mycket om, och den här ska tydligen vara hans bästa enligt kritikerna.

Hur är er läshelg?

4 kommentarer:

 1. Betade av "crab-cannery ship". Mycket läsvärd Japansk proletärroman. "Röde orm" vid Haga och "Pan" uppe vid Chalmers är båda väldigt bra antikvariat. Främst är dock "Faust" vid Götaplatsen (nära stadsbibblan, men på andra sidan gatan och nån gata ner).

  Det är inte lätt att hålla i slantarna som boknörd i gbg;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Faust och Röde orm har jag hört talas om - idag var jag på ytterligare ett som heter Bokkistan. Du har helt rätt, det blir svårt att hålla i pengarna här!

   Radera
 2. Jag har läst båda E M Forster-böckerna och tyckte om båda, fast Maurice mest ändå. Ska bli spännande att se vad du tycker. Jag läste dem f ö i samma ordning som du. /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske jag tycker likadant då! Vi få se - tur att du tyckte båda var bra iallafall :)

   Radera