onsdag 18 november 2015

Poddtips

Förra året läste jag Gräset är mörkare på andra sidan av Kaj Korkea-aho, som jag gillade väldigt mycket. Så mycket att jag såg till att få mitt ex signerat av honom på årets Bokmässa. Sen dess har jag börjat följa honom på diverse sociala medier och hur det nu blev så började jag lyssna på hans poddradioprogram som han gör med sin kompis/kollega Ted Forsström. Det är kanske inte en direkt litteraturrelaterad poddcast men jag vill tipsa om den ändå!

Det är egentligen lite otippat att jag som skåning slaviskt har börjat följa en finlandssvensk podd, men nu ser jag till att lyssna varenda tisdag. De är verkligen riktigt roliga och det har blivit en av höjdpunkterna varje vecka för mig, att sätta igång deras podd på bussen hem eller när jag går en långpromenad. För er som är intresserade går det att lyssna till exempel här.

Och samtidigt kan ni ju ta och läsa Korkea-ahos böcker, för de är riktigt bra. Jag måste ta mig i kragen och läsa hans senaste snart. Lyssnar ni på någon podd?

6 kommentarer:

 1. Åh de är så himla roliga ! Kul att podden också hittat till Sverige. När de pratar om Jakobstad eller "Jeppis" är det min hemstad :D bara som kuriosa.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, de är verkligen jättebra! Haha, där ser man! Jag är helt lost när de pratar om finska grejer, som det där med närteve, vad fan är det? Haha! Men jag gillar dem ändå :)

   Radera
  2. Haha närteve är som en superlokal tvkanal som städer och byar har där det oftast bara visas reklam, julhälsningar eller nyheter som rör den specifika stadens invånare och företagare. Väldigt omoderna och allmänt konstiga kanaler. Perfekta att skämta om. Kul att du snappat upp det av alla grejer haha :D

   Radera
  3. Haha! Tror att Sverige har liknande men det är typ bara en bild där det står saker i stil med "Soppkök på ålderdomshemmet fredag kl 13" och ibland nån sändning från kyrkan. Där ser man!

   Radera
 2. Nej vad roligt att finlandssvenska grejer går hem i Sverige också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Fast jag känner mig väldigt ensam härnere... ingen vet vad jag pratar om :/

   Radera