tisdag 3 november 2015

Den oändliga listan

Just nu finns det så himla många böcker jag skulle vilja läsa - fler än vanligt, vill säga. Inom den närmaste framtiden vill jag ta itu med Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs Kriget har inget kvinnligt ansikte, och de två Augustprisnominerade böckerna Monstret i garderoben av Johan Hilton och När hundarna kommer av Jessica Shiefenhauer.

Efter att ha sett Chimamanda Ngozi Adichies tal till skolan vill jag dessutom läsa En halv gul sol. Och så har jag börjat intressera mig allt mer för den finlandssvenske författaren Kaj Korkea-aho och har fortfarande inte läst hans senaste bok Onda boken. Sen har ju Neil Gaimans klassiska serieroman Sandman utkommit på svenska för första gången, och det är också något jag skulle vilja prova.

Och allt detta är bara ovanpå alla de gamla böckerna som står kvar på listan (och - i vissa fall - på hyllan). Vilka böcker vill ni ta itu med härnäst? Och hur väljer ni ut vilka att börja med?

1 kommentar:

  1. Jag tar recensionsexemplaren först, och nu också augustnomineringarna. Men försöker klämma in någon egen bok också då och då, och då blir det den jag är mest sugen på :)

    SvaraRadera