onsdag 11 november 2015

På resa med Adichie

Innan jag åkte till Dublin i helgen var det som vanligt samma svåra fråga att att ta ställning till - vilken bok att ta med på resan. Eftersom jag kommit i kontakt med Chimamanda Ngozi Adichie under min utbildning och blivit smått förälskad bestämde jag mig för att äntligen ta och läsa En halv gul sol som funnits på min radar ganska länge - den är dessutom så tjock att jag inte riskerade att den skulle ta slut.

Och tur var det, för flygresan och tågtimmarna flög förbi i sällskap med den här boken! Men den är ofantligt tjock, och nu har jag bara kommit halvvägs. Dock kom skolan och satte käppar i hjulet - jag måste nämligen skriva en hemtenta nu i dagarna och har inte så mycket tid över till att läsa (även om boken åker fram på varje spårvagn och busshållplats). Men till helgen hoppas jag att jag kan läsa ut den iallafall!

Vad läser ni?


2 kommentarer:

  1. Då jag tyckte bra om hennes Americanah är jag nyfiken på En halv gul sol. Ska bli kul att se vad du tycker. Jag läste precis ut På kudde av gräs. Nu hade jag tänkt börja på Skymningslandet av Marie Hermanson!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hör bara bra om Adichie alltså! Jag gillar En halv gul sol mycket redan, så det blir kanske att fortsätta med hennes andra böcker sen, om den här håller måttet rakt igenom. Åh Marie Hermanson! Just Skymningslandet har jag inte läst. Du får skriva sen om den var bra!

      Radera