måndag 27 februari 2017

Second hand-haul

Som nyinflyttad i Göteborg för andra gången blev jag mer än glad över att inse att jag har en stor, välsorterad och dessutom väldigt billig second hand-butik bara ett par minuter från min dörr. Efter att ha hittat både en ny säng och nattduksbord där har det blivit lite av en vana att gå dit och botanisera en gång i veckan. Mest av allt har jag ändå fyndat bland böckerna, som kostar fem kronor för en pocket och tio för en inbunden (och nu under bokrean - pocketböcker för en krona! Fantastiskt!)

Göteborg är också en stad välsignad med ovanligt många antikvariat. Ett av mina favoriter är Faust Antikvariat, som ligger på precis lagom avstånd från Stadsbiblioteket. Också dit hade bokrean nått och jag hittade min husgud Stig Dagerman för halva priset. 

Här har ni alltså alla de begagnade fynd jag gjort på den dryga månad jag bott här:


På översta raden är mitt Dagerman-fynd från Faust, Bröllopsbesvär av Stig Dagerman. Jag har redan den här boken hemma i hyllan i Skåne, men i en betydligt fulare tappning, så jag slog till på den här istället. Det är en av de få böcker av Dagerman jag har kvar innan jag betat av allting av honom, så den här håller jag nog lite på.

Intill Dagerman har vi Riktig kärlek av Inger Edelfeldt. Jag har inte läst hemskt mycket av henne, men varje gång jag gör det tänker jag: Varför läser jag inte mer av Inger Edelfeldt? Alltså slog jag till.

Bredvid den finns Animal Farm av George Orwell, en bok jag läst på svenska när jag var alldeles för ung för den, så det är dags för en omläsning snart.

Fler klassiker blev det, nämligen Äcklet av Jean-Paul Sartre som jag visserligen läst hyfsat nyligen, men jag kunde inte låta bli att köpa den här som har ett mycket mer passande omslag än den pocketversion jag tog mig an.

Den svarta boken är en alldeles ny skräckroman jag velat läsa ett tag som tyvärr saknar sitt skyddsomslag; Mannen mellan väggarna av Emma Ångström. Har en känsla av att den kan bli nästa bok jag läser.

På raden under har vi först ut We Are All Completely Beside Ourselves av Karen Joy Fowler, också en bok jag velat läsa ett tag och som jag bara råkade ramla över.

Cujo av Stephen King är defintivt mitt mest onödiga köp, eftersom jag enbart köpte den för att jag inte har den i just det omslaget sedan tidigare. Men en krona! Gick ju inte att motstå.

Bodil Malmstens Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig är den av böckerna jag hittills hunnit med att läsa.

Och så sist ut, en av de få King-böckerna jag inte ägt förrän nu och som jag gärna ska läsa om när tillfälle ges: Staden som försvann i all sin fantastiska åttiotalsglans. 

Har ni gjort några loppisfynd på sistone?

2 kommentarer:

  1. We are all completley beside ourselves och Staden som försvann är jättebra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Staden som försvann har jag läst en gång men det var väldigt längesen, så ska bli kul att komma tillbaka till den!

      Radera