söndag 17 juni 2012

Kvinnan bakom männen

Har spenderat kvällen (kvällen? Natten, rättare sagt) med att se dokumentärern Love Always, Carolyn på SvtPlay. Har tänkt se den länge men det har inte blivit av. Det har sagts mycket och kommer sägas ännu mer om Neal Cassady och Jack Kerouac, men den här dokumentären fokuserar på Carolyn Cassady, som var gift med Neal och älskarinna till Jack Kerouac - den store beatförfattaren som diktade sin odödlige hjälte Dean Moriarty med Neal som förlaga.

Det är en ganska sorglig dokumentär om Carolyn, som levt hela sitt liv i skuggan av dessa två män som båda dog unga, och om hur hon aldrig kommer ifrån hela den kulturella era som de skapade. Tuff kvinna, men bitter. Kan rekommendera att ni ser den - men skynda, för den ligger bara uppe i en vecka till: http://www.svtplay.se/video/121323/love-always-carolyn
Neal Cassady och Jack Kerouac. Bilden tagen av Carolyn, som genom dokumentären gör en stor sak av att ingen betalar för att använda den, trots att hon har rättigheterna. Ironiskt nog. Internet, säger jag bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar