lördag 19 mars 2016

Vad tror ni om detta?

Vad säger ni om trailern till filmatiseringen av Miss Peregrine's Home for Peculiar Children? Själv har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker. Kanske för att jag glömt ganska mycket av boken, men också för att trailern inte riktigt stämmer överens med hur jag tyckte att boken var. Men vad tror ni?

6 kommentarer:

 1. Rent över lag så tycker jag den verkar bra, men vet inte om jag kommer kunna se den utan att störa mig för mycket på alla förändringar :/ De har t ex bytt ut Emmas eldkraft mot Olives kraft. Olive hade visserligen inte vind, hennes enda grej var att hon var viktlös så utan skorna så lyfter hon. Dessutom om man ser på still frames (syns inte i trailerna) så har de gjort Olive typ tio år äldre. Hon är ca 6 år gammal i boken, i filmen verkar hon vara tonåring. Och Bronwyn (den starka tjejen) ska vara ganska kraftig och ca tolv år gammal med, men i filmen är hon liten och typ åtta... Jag älskar Tim Burtons grejer, men det känns som han ändrar om en hel del... :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror precis som du. Burton är en bra filmskapare men det känns som om han gått ganska långt ifrån sin förlaga, vilket är jättesynd. Men det återstår att se helt enkelt, vad filmen är för något.

   Radera
 2. Jag tycker det ska bli jättekul att se den och jag ska försöka läsa boken om jag hittar den på biblan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i, boken är väldigt bra!

   Radera
 3. Gillar inte riktigt de förändringar som gjorts. Kändes väldigt konstigt att de bytt ut Emmas kraft till exempel, och ingenting nämns överhuvudtaget om anledningen till att Jake befinner sig på ön till att börja med? Well well, vi får väl se, det kan ju vara en fullträff när filmen väl kommer ut, men som den porträtteras här känns inte helt bra. Älskar verkligen båda böckerna och ser verkligen fram emot tredje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag reagerade också på att ingen bakgrundshistoria nämns alls i trailern. Jag hoppas verkligen att filmen inte bara är effekter utan faktiskt håller sig till grundberättelsen, men det ser inte riktigt ut så i trailern, det håller jag med om. Måste ta tag i den andra boken!

   Radera