måndag 12 oktober 2015

En tom önskelista

Oktober är en månad jag faktiskt gillar, trots att det är då hösten blir ett faktum och kylan kommer krypande. Det beror kanske en hel del på att oktober är den månad då jag fyller år - som barn längtade jag alltid till oktober, och det kanske är den känslan som hänger kvar.

Nästan så långt tillbaka som jag kan minnas så har jag önskat mig böcker till min födelsedag, och med tiden har kraven blivit allt högre på de stackars människor som ska köpa dem till mig - jag vill ha specifika titlar i specifika format.

Men i år vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska önska mig för böcker. Alla de där jag sett fram emot - Färjan, Rörelsen, Stig Dagermans böcker och Stephen Kings nya - har jag redan köpt själv eftersom det var bokmässa och för att de gått ur tryck (och till och med jag tycker att det är för mycket begärt att folk ska leta begagnade böcker till mig). Den enda boken jag vet att jag vill ha är Store bror av Lionel Shriver, men den har inte kommit i pocket ännu.

Visst finns det fler böcker jag skulle kunna tänka mig att läsa, men så tycker jag det är onödigt med tanke på att det finns bibliotek...

Så, har ni några tips på böcker jag inte får missa att sätta upp på listan? Sådana man inte bara måste läsa, utan också äga?

4 kommentarer:

 1. Om du nu gillar Harry Potter, så tror jag du kommer gilla den illustrerade versionen.
  Dem släppte den förra veckan och den är så fin, ett måste ha tycker jag.

  http://www.bokus.com/bok/9789129697704/harry-potter-och-de-vises-sten/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ja, den är himla fin faktiskt! (fast för min del är det nog ändå Alvaro Tapias illustrationer som sitter fast). Tack!

   Radera
 2. Inte en bok, men en omistlig serieroman:

  http://www.adlibris.com/se/bok/the-complete-maus-9780141014081

  SvaraRadera