onsdag 22 juli 2015

För tillfället

Så har jag gett mig på Skugg-gömman, fjärde och sista delen i Maria Gripes Skuggserie. Fast jag kan inte direkt påstå att jag är frälst i den. Jag funderar faktiskt på att läsa den parallellt med Dagermans Nattens lekar för att lätta upp det hela. Vad läser ni?

2 kommentarer:

 1. Måste bara säga, det finaste med din blogg är att du kör ditt eget race, du läser inte bara senaste skriket. Det gör de mycket intressantare :) allt nytt är inte bra. Maria Gripes böcker har intresserat mig ett tag, har Skuggornas barn (tror jag den heter) hemma någonstans, men visste inte att det var en serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, du anar inte hur glad jag blev över den här kommentaren! Jag märker ju att intresset för de "gamla" recensionerna inte alls är lika stort som det är när jag recenserar nya böcker, men samtidigt är det ju det jag älskar med litteratur - bra böcker har inget bäst före-datum.

   Jag tipsar för övrigt verkligen om Maria Gripe, hon är en fantastisk röst i svensk barn- och ungdomslitteratur! Hennes bästa är, enligt mig, "Tordyveln flyger i skymningen" och "Agnes Cecilia".

   Radera