onsdag 27 augusti 2014

Väntelistan

Jag gör ibland ett (ganska fåfängt) försök att planera vad jag ska läsa härnäst. Problemet är ju bara att jag aldrig håller mig till listan. En av de största "nackdelarna" med att jobba på ett bibliotek är ju just att man konstant hittar nya böcker som man gärna vill låna hem.

Idag var iallafall en sådan dag då jag gjorde en lista över vad jag vill läsa härnäst. Just nu ser högen jag samlat ihop ut så här, och som alltid är det en blandning mellan böcker jag skjutit upp i åratal (Walden, Skattkammarön, Moby Dick, Glaskupan, Slutet på Mr Y) och böcker jag gärna vill läsa (The Face on the Milk Carton, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, Geralds lek, Musselstranden). 

Brukar ni planera vad ni ska läsa?


2 kommentarer:

 1. Jag gör det hela tiden :P Just nu försöker jag bara läsa böcker som stått i min bokhylla i evigheter och då i den ordningen som jag sorterat in dem i bokhyllan. Från vänster till höger, uppifrån och ner :P Problemet är när man köper fler böcker och måste sortera in dem i bokhyllan och ordningen blir annorlunda :) Just nu läser jag Dancing Jax av Robin Jarvis. Lite horror/fantasy sådär. De nästa fem på tur är:
  • Rivers of London av Ben Aaronovitch
  • The Complete History of Jack the Ripper av Philip Sugden
  • Den of Thieves av David Chandler
  • Night Terrors: The Ghost Stories of E.F. Benson
  • Memoirs of a Master Forger av Graham Joyce
  I princip bara fantasy och skräck alltså :P

  Läsa Peculiar Children. Den är awesome :) Finns en uppföljare också! Och det ska komma en tredje :)

  SvaraRadera
 2. Jag har gett upp det. Jag bara kollar i hyllorna och ser efter vilken bok som verkar mest intressant just denna gång :)

  SvaraRadera