fredag 13 september 2013

Ny film från J.K. Rowling (!)

J.K. Rowling ska skriva manus till en ny filmserie som baseras på Fantastic Beasts and Where to Find Them! Men nu får alla ta det lilla lugna, för oavsett hur glädjande det här är så betyder det inte ett återseende av pojken med ärret. Som Rowling själv skriver så kommer filmerna varken vara en föregångare eller uppföljare till Harry Potter, utan bara en "förlängning av trollkarlsvärlden". Berättelsen, med Newt Scamander i huvudrollen, kommer utspela sig i New York, 70 år innan Harrys historia tar sin början.

Hela tillkännagivandet går att läsa på J.K. Rowlings facebook-sida, på hennes hemsida  och säkert på flera tumblr-bloggar också (det var så jag hittade det).

Så här ser de två utgåvorna av Fantastic Beasts ut. Jag äger den längst till vänster, och som de flesta säkert vet så är det ingen roman, utan en av de böcker som Harry och hans fellow klasskamrater på Hogwarts använder i sin undervisning. Boken är alltså utformad som en fackbok och den är väldigt underhållande, inte minst för att den innehåller klotter som om det är Harrys eget exemplar av boken. Newt Scamander är "författaren". En liknande fackbok om Quidditch finns, med titeln Quidditch Through the Ages.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar