fredag 27 maj 2016

Slutspurten

Nu är jag klar med kursen i English Speaking Cultures, och kvar är alltså "bara" litteraturvetenskapen - med en tenta och en uppsats kvar. Ikväll sitter jag alltså och renskriver anteckningar, med min näst intill oläsliga handstil. Men imorgon ska jag iallafall ta en sista tur in till London för att besöka Sherlock Holmes-museet, det ser jag fram emot! Vad läser ni?


4 kommentarer:

 1. Läste en av dina tidigare poster och spontanköpte en fin upplaga av "Djungelboken". Den var ju riktigt bra! Kul att en kolonial-gubbe som Kipling hade en etnisk indier som "Tarzan". Bäst var historien om det dödliga föremålen i den gamla staden. Förvånansvärt bra flyt i alla berättelserna för så pass gammal litteratur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men gud så roligt! Vad glad jag blir över att ha spridit djungeln lite grann :) Jag är också imponerad av hur lättlästa och drivna berättelserna är trots sin ålder. Tipsar dock om att läsa också Andra Djungelboken för att få helhetsbilden! :)

   Radera
 2. Duktig du är som klarar av att ta kurser, och skriva uppsats (!!), på engelska! Tyckte det var så pass bökigt när jag läste en Bridget Jones/Jane Austen-kurs på engelska att jag hoppade av. Och då läser jag ändå de allra flesta av mina skönlitterära böcker på engelska! Som den jag läser nu, The Historian av Elizabeth Kostova. Den är bra men lite rörig! Lycka till på slutspurten nu ��������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, tack! Jag gjorde en del engelska grejer redan när jag pluggade i Göteborg, så skillnaden är inte jättestor, men såklart känner man sig alltid mer bekväm med sitt modersmål... Tack så hemskt mycket :)

   Radera