lördag 3 september 2011

Bokbord

Idag har jag gjort några riktiga fynd! Skurups bibliotek anordnade bokbord där folk kunde sälja sina begagnade böcker. Det här är vad jag hittade:

1984 av George Orwell - en bok jag redan läst, men det är en sån där bok man vill ha. 10 kronor.
Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell. Jag är måttligt förtjust i Gardell som komiker, men jag tycker att han är en fantastisk författare. Tio kronor.
Sommardåd av Stephen King. Jag formligen dök ner på den här boken som en hök. Jag har aldrig förr sett den på en loppis, och den är ganska ovanlig på bibliotek också. Jag önskar bara att jag kunde hitta andra delen också, Vinterverk. Tre kronor.
En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie. Den är ju rätt känd och jag såg filmen med min syster, så jag tänkte att jag kan ge den en chans. Tio kronor.
Mannen under trappan av Marie Hermansson. En bok jag letat efter ett tag på bibblan, utan vidare resultat. Tio kronor.
Jag minns att jag sprang av Ron McLarty. Jag vet att jag läst den här boken innan, men jag minns väldigt lite förutom att jag tyckte den var bra. Så en omläsning är ju på sin plats. Tio kronor.
Kärlekens historia av Nicole Krauss. En bok jag blivit tipsad om av en av mina gymnasielärare men som jag aldrig kommit mig för med att låna hem från bibblan. Tio kronor.
Me is happy booknerd!

1 kommentar: