fredag 26 januari 2018

En trio ryssar

Jag började på Återstoden av dagen av Kashuo Ishiguro för någon vecka sedan, men den ligger nu på hyllan till förmån för de ryssar som jag läser till min kurs i Rysk litteraturventenskap. Hittills har jag avverkat fyra noveller av Puskjin ("Skottet", "Snöstormen", "Postmästaren" och "Herrgårdsfröken som bondflicka") och en av Gogol ("Kappan"). Näst på tur är Dostojevskijs Fattigt folk, och därefter en pjäs av Tjechov.

Novellerna har faktiskt varit väldigt njutbar läsning, och snart bär det iväg till ett seminarium om just Puskjin. Men jag hoppas ju såklart på att snart komma igång med Ishiguro igen.

Vad läser ni?


4 kommentarer:

 1. Hej Booksessed! Fin bild ovan. Såg Körsbärsträdgården på teater en gång. För tillfället kämpar jag med Sanningen är alltid oförskämd av Göran Hägg. Som är en ganska nyutkommen biografi över Strindberg. Inte helt lättläst, men man får försöka ta några sidor i taget.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Själv har jag aldrig sett någon rysk pjäs, men läst ett par har jag (det blir andra gången för Körsbärsträdgården). Strindberg-biografin låter intressant men lite svårsmält ;)

   Radera
 2. Jag läste rysk litteraturhistoria för åtta(!!!?!!?!) år sen och tyckte det var så kul att jag ska försöka läsa polsk litteraturhistoria den här våren :-)
  Just nu läser jag mycket barn- och ungdomslitteratur, med ett läsprojekt på jobbet, men ser fram emot att fördjupa mig i den polska litteraturen samt vuxenlitteratur! Barn- och ungdomslitteratur i all ära men... :--)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud så roligt med en kommentar från Bookbirds! Blev så glad när jag påmindes om er blogg. Men vad roligt att du också läst rysk litteraturvetenskap!
   Haha ja, jag vet vad du menar, det är skönt ibland men lite variation behöver man allt...

   Radera