lördag 24 december 2016

Lucka 24: Under årets gran

God jul, alla läsare! Har ni fått några hårda paket i år? Själv fick jag Sista vakten av Stephen King, som jag velat läsa i flera veckor. Mellandagarna är räddade!

5 kommentarer:

 1. God jul! :) Jag fick också några hårda paket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Ser fram emot din genomgång ;)

   Radera
 2. "Farväl till vapnen" gör numera sin plats i hyllan. Jag får väl hålla med din recension om att framför allt den kvinnliga huvudrollen är lite väl färglös. Men språket, miljöskildringarna och dialogen gör det ändå till en läsupplevelse. Kanske är Hemingways hjältar något av en litteraturens Tintin - en platt karaktär där man kan läsa in sig själv när det passar.

  Men det var nog bra med en nyöversättning. Rekommenderar novellsamlingen "snön på Kilimanjaro" (oxo bakhåll). Mins 60% riktigt bra historier. Dessutom är efterorden alltid intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan nog ha rätt om Tintin-rollen, fast den är nog bara applicerbar på manliga läsare tyvärr. Men det är väl bara att vänta av honom, på gott och ont.
   Tack för tipset!

   Radera
  2. Jag har faktiskt på riktigt sett ett personligt ökat intresse för Hemingway som ett ålderstecken (även det på gott och ont antar jag:P). Ska läsa lite Nina Björk för att råda bot på ev. förgubbning

   Radera