fredag 7 oktober 2016

TBR-tagg

Hittade den här hos Vargnatt för ganska längesedan, men det har tagit mig ett bra tag att faktiskt sätta mig ned och göra den. Det är iallafall en TBR-tagg, alltså To Be Read, frågor om böcker man ännu inte läst. En lista som verkar oändlig...

1. Vilken bok har du inte kunnat avsluta?
Jag började på H is for Hawk av Helen Macdonald när jag åkte tillbaka hem till Sverige över sommaren, men jag hade egentligen ingen lust med boken och även om den var bra, så hade jag inget engagemang till övers för den. Nu har den legat hemma hela sommaren och väntat på att jag ska ta upp den igen, men det har inte blivit av...

2. Vilken bok har du inte läst än för att du inte har haft tid?
Det blev inte tid att läsa de ungdomsböcker jag lånade hem från biblioteket i somras; Middagsmörker av Charlotte Cederlund och Kungens barn av Sonya Hartnett.

3. Vilken bok har du inte läst än för att det är fortsättningen på en serie?
City of Ghosts, fortsättningen på Ransom Riggs Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. Vilket är synd, för nu minns jag för lite av första boken för att orka börja på nummer två...

4. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är helt ny?
Sista vakten av Stephen King, den sista delen i hans thrillertrilogi, som kommit på svenska redan nu.

5. Vilken bok har du inte läst än eftersom du har läst en bok av samma författare och den tyckte du inte om?
Jag har undvikit att läsa mer av John Boyne, eftersom det jag läst av honom (Pojken i randig pyjamas och The Absolutistgjort mig rätt besviken.

6. Vilken bok har du inte läst än för att du inte riktigt känner för det?
The Handmaid's Tale av Margaret Atwood har jag låtit bli, mest för att jag vill känna lust att läsa den innan jag tar mig an den.

7. Vilken bok har du inte läst än eftersom den är gigantisk?
Klockan klämtar för dig av Ernest Hemingway står hemma i hyllan och ser skräckinjagande ut.

8. Vilken bok har du inte läst än för att omslaget lockade och sedan visade det sig att den inte hade så bra recensioner?
En sådan bok kan jag inte riktigt komma på - jag har väl avfärdat dem och glömt dem, kanske?

9. Vilken bok avskräcker dig mest från din olästa hög?
Just nu är jag hemskt otaggad på böckerna jag ska läsa till skolan; Frankenstein och Wuthering Heights på originalspråk...

4 kommentarer:

 1. Jag borde verkligen fortsätta på Ransom Riggs böcker, har bara läst första och det börjar bli lite samma för mig. Så jag borde ta tag i tvåan innan jag glömt allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då sitter vi i samma båt alltså! :)

   Radera
 2. Hollow City menar du? <3 Ang. fråga 3. Mvh besserwisser. Den är förresten inte så värst bra alls, tyckte inte jag, men jag har hört att trean ska vara fab så man borde kanske ta tag i den! Jag har lite samma känsla som du fast inför trean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan, så heter den visst! Översatte nog direkt från svenska titeln jag... Tack :) Jaså där ser man, vad tråkigt. Andra boken i trilogier är ju ofta inte jättebra tycker jag, det verkar vara ett rätt vanligt problem. Men om trean är bra är det kanske värt det ändå! :)

   Radera