lördag 4 maj 2013

Sommarplanering

När jag nu blivit så dålig på att recensera böcker i tid (jag skyller på skolan), så har uppdateringarna här blivit desto sämre, och jag skäms. Tyvärr lär det vara glest ett tag framöver också - i nästa vecka åker jag till Malmö för att se på SM i Poetry Slam, och efter det bär det av till Estland med klassen för att träffa estniska poeter. Det är jättekul att det händer så mycket, men jag hinner inte läsa så mycket som jag skulle vilja och är van vid.

Men snart är det sommar, och det finns några böcker som jag definitivt ska försöka hinna med nu när jag flyttar tillbaka till Skåne och därmed även till arbetslöshet och ovissa framtidsplaner. Oavsett om jag hittar jobb eller ej, så planerar jag minst en veckas chillande på trädgårdsaltanen med sol, Coca-Cola och böcker.

Några av böckerna jag planerar att läsa är:

Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden av Jonas Gardell är ett måste, och den ska komma ut 22 juli enligt bokus.

Ormringen av Elvira Birgitta Holm är fortsättningen på Månskensvargen, som jag verkligen gillade.

Walden av Henry David Thoreau. Jag har väntat så himla länge och nu får det snart vara nog. Jag ska hitta en skog eller en sjö och börja läsa den här boken. Kravet är att det ska vara utomhus.

Spellbound av Kelley Armstrong. Vad är detta, typ 14e boken i The Otherworld Series? Jag vet inte, jag håller inte riktigt räkningen längre, men den måste jag också läsa.

Sen har vi hela den sju böcker och flera tusen sidor långa serien Det mörka tornet som jag visserligen läst förut, men som jag skulle vilja läsa om i ett steck. Stephen King så klart.

Den gamle och havet
av Ernest Hemingway har stått i hyllan för länge, den med.

Berättelsen om Pi
av Yann Martel borde också läsas, så kan jag se filmen sen.

Värddjuret
av Marie Hermanson hittade jag på en loppis för en krona häromdagen, och varför inte?

Muminböckerna av Tove Jansson känns också som fin sommarläsning. Fick upp ögonen för dem när vi läste Sent i november här på skrivarlinjen.


Förutom de här böckerna så vet jag att jag kommer gå till biblioteket och låna en massa ungdomsböcker också, för det gör jag varje sommar, och det ska bli roligt. Sen funderar jag allvarligt på att läsa om några favoriter, till exempel Den hemliga historien av Donna Tartt, Gökboet av Ken Kesey och Catcher in the Rye, på engelska den här gången. Men det finns så mycket böcker och så väldigt lite tid, och ibland känns det som om man borde prioritera de böcker man inte läst. Vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar