torsdag 24 maj 2012

On the Road blir film

Nu ska alltså On the Road av Jack Kerouac bli film. Boken heter På drift eller På väg på svenska, beroende på vilken upplaga man får tag i. Jag läste den när jag pluggade litteraturvetenskap och måste säga att det nog var den bok jag läste då som grep mig allra mest.

De flesta av romanerna på kurslistan läste man under sådan tidspress att man inte riktigt läste, utan snarare räknade sidor, och det är få böcker som får chansen att verkligen sätta sig hos en under sådana omständigheter. Men På väg gjorde faktiskt stort intryck på mig, och jag måste säga att det skulle kunna vara intressant att se filmen.

Det finns massor med kända skådespelare med i den, bland annat Viggo Mortensen, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Sam Riley och Kirsten Dunst (jag vet att de flesta Twilight-hatare ogillar Kristen Stewart skarpt, men jag har sett henne i några andra independent-roller och jag tror hon klarar av det här, faktiskt). Låt oss bara hoppas att den gör boken rättvisa, så är jag nöjd. Dock lättare sagt än gjort...

2 kommentarer:

  1. Se gärna dokumentärfilmen "Love always, Carolyn" på SVT Play. Den handlar om Carolyn Cassady som var gift med Neal Cassady och stundom Kerouac älskarinna; ett intressant porträtt av en intressant kvinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska jag verkligen göra! Tack för tipset!

      Radera