torsdag 24 november 2011

Ledsen dag idag

... för att jag nyss ringde upp Forma Publishing Group för att fråga om ifall nya Abarat-boken, Absolute Midnight av Clive Barker, kommer på svenska snart. Och svaret var nej.

Jag överdriver inte när jag säger att jag tycker Abarat-serien är en av de mest originella och välskrivna berättelser jag någonsin läst. Fulla med fantastiska färgillustrationer och en berättelse som inte liknar någon annan fantasy ni läst, det kan jag lova. Abarat är en bisarr värld, både skrämmande och vacker. Jag är faktiskt riktigt besviken, men jag antar att jag får läsa resten av serien på engelska istället. Inte hela världen, men jag hade gillat att ha hela serien i samma format.

Abarat: Absolute Midnight är tredje delen. De två föregående heter Abarat och Abarat: Days of Magic, Nights of War (Magiska dagar, gåtfulla nätter på svenska).

2 kommentarer:

 1. Nä, men vad jobbigt! Då måste jag ju skaffa de två första på engelska, annars ser det ju tokigt ut i bokhyllan :-( Tack för informationen dock, har undrat massor över när nästa bok skulle komma ut, så trist att det inte blir nån :-(

  SvaraRadera
 2. Som jag sa så har jag märkt att böcker är bättre på originalspråk, därför jag läser det mesta på engelska numera.

  Jag förstår fullkomligt varför du är trött på att behöva försvara Twilight. Jag är precis lika trött på att alltid behöva försvara min musiksmak :P Ville bara motbevisa ditt påstående om att det bara var vuxna utanför den egentliga målgruppen som klagade på böckerna.

  Min koppling mellan Harry Potter och Twilight, beror helt enkelt på att alla andra gör samma sak. Twilight-fansen verkar aspirera till att göra Twilight lika stort som Harry Potter och de misslyckas totalt :P

  Böcker är roligt att diskutera. Jag läser mest skräck och fantasy, men det har som sagt blivit lite på den fronten eftersom jag har massor av klassiska litterära verk att läsa på franska under terminerna. Det svarar förresten på din fråga. Jag pluggar franska just nu, sedan blir det mer (pluggade det förut också) japanska innan jag ger mig på översättarutbildningen :D

  Tack för kommentaren om min blogg :) Jag gör mina blogglayouts själv i programmet Artisteer. Din layout är riktigt passande :) Lite småroligt att texten är på tyska dock ;)

  SvaraRadera